Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku očakávajú agresívnu epidémiu chrípky

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

V prvom januárovom týždni zaznamenali najviac ochorení chrípkou vo Fejérskej, Békešskej, Zalianskej a Peštianskej župe.

Budapešť 15. januára (TASR) - V nadchádzajúcich týždňoch bude v Maďarsku doposiaľ najagresívnejšia epidémia chrípkových ochorení, uviedla v rozhovore pre komerčnú televíznu stanicu TV2 epidemiologička Centra národného zdravia (NNK) Zsuzsanna Molnárová a dodala, že minulý týždeň evidovali lekári 11.000 prípadov chrípkových ochorení.

Pacienti sa podľa jej vyjadrenia sťažujú na vysoké horúčky, bolesti hrdla, hlavy, svalov a na kašeľ. "Možno očakávať, že v budúcich týždňoch bude počet ochorení neustále stúpať," zdôraznila.

V prvom januárovom týždni zaznamenali najviac ochorení chrípkou vo Fejérskej, Békešskej, Zalianskej a Peštianskej župe. Podľa aktuálnych údajov ochorenia spôsobuje vírus chrípky typu A.

Podľa agentúry MTI v pondelok nariadili zákaz návštev v Budapešti na viacerých oddeleniach I. Internej kliniky Semmelweisovej univerzity, čiastočný zákaz návštev platí v Detskej nemocnici maďarskej reformovanej cirkvi Bethesda, Celoštátnom kardiologickom ústave Györgya Gottsegena a v Peštianskej župe v pľúcnom sanatóriu v Törökbálinte.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach