Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku povolili návštevy chorých v nemocniciach

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Za posledný deň pribudlo v Maďarsku 657 nakazených novým druhom koronavírusu a v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 47 pacientov.

Budapešť 21. mája (TASR) - Pacientov v maďarských nemocniciach bude možné navštevovať už od piatka, rozhodol operačný štáb. Pôvodne plánované čiastočné uvoľnenie zákazu návštev v rámci zmierňovania epidemiologických opatrení, ktoré bolo avizované na pondelok (24. 5.), štáb presunul na skôr z dôvodu nadchádzajúcich svätodušných sviatkov, informoval spravodajský server mfor.hu.

Zákaz návštev bude ale platiť aj naďalej v prípade chorých, ktorých liečia s ochorením COVID-19. Ostatných pacientov môže denne navštíviť iba jedna osoba, ktorá sa musí preukázať potvrdením o očkovaní alebo prekonaní covidu.

V prípade dobrého počasia môže prebehnúť návšteva pacienta aj v exteriéri, vtedy za ním môže prísť aj viac návštevníkov.

Za posledný deň pribudlo v Maďarsku 657 nakazených novým druhom koronavírusu a v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 47 pacientov. V nemocniciach je 1645 chorých s koronavírusom. Takýto nízky počet covidových pacientov evidovali naposledy vlani v októbri, pričom aj ďalšie pandemické údaje klesajú.



(spravodajca TASR Ladislav Vallach)