Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku predĺžili zákaz vychádzania do 11. januára, oznámil Orbán

Na archívnej snímke z 2. októbra 2020 maďarský premiér Viktor Orbán . Foto: TASR/AP

Za uplynulých 24 hodín potvrdili testy v Maďarsku 3870 prípadov nakazenia novým druhom koronavírusu.

Budapešť 7. decembra (TASR) - V súčasnosti platné prísne epidemiologické opatrenia v Maďarsku, vrátane nočného zákazu vychádzania, budú predĺžené najmenej do 11. januára. Oznámil to v pondelok na Facebooku predseda vlády Viktor Orbán, podľa ktorého sa však o obmedzeniach počas vianočných sviatkov rozhodne 21. decembra.

Premiér pripomenul, že od vyhlásenia zákazu vychádzania v čase od 20.00 do 05.00 h prešiel mesiac, pričom epidémia nového druhu koronavírusu nepoľavuje nielen v Maďarsku, ale ani v celej Európe. Dodal, že pred dvoma týždňami sa začalo v krajine celoplošné rezortné testovanie, a že Maďarsko teraz patrí medzi krajiny s najvyšším počtom testov.

"O tom, či Štedrý večer budeme môcť udeliť výnimku, sa rozhodne 21. decembra. Isté však je, že na Silvestra výnimka nebude, silvestrovské podujatia a pouličné zábavy nebude možné uskutočniť," zdôraznil Orbán.

Za uplynulých 24 hodín potvrdili testy v Maďarsku 3870 prípadov nakazenia novým druhom koronavírusu. V súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 116 zväčša starších chronicky chorých pacientov. Aktuálne je infikovaných 173.881 osôb.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)