Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku sa končí školský rok poznačený pandémiou

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jozef Poliak

Šéf rezortu vyjadril vďaku deťom i pedagógom a vyjadril nádej, že od septembra bude vzdelávanie pokračovať tradičným spôsobom.

Budapešť 16. júna (TASR) - V Maďarsku sa v stredu končí školský rok, ktorý podľa šéfa rezortu ľudských zdrojov Miklósa Káslera bol mimoriadnym pre koronavírusovú pandémiu.

Minister na Facebooku pripomenul, že vyše jednému miliónu žiakov sa začínajú letné prázdniny. "Žiaci a pedagógovia čelili obrovským výzvam. Pandémia však ukázala, že maďarský školský systém prostredníctvom hodnôt a tradícií systému, žiakov a učiteľov dokázal úspešne zvládnuť skúšky prechodu na digitálne vzdelávanie," napísal Kásler.

Šéf rezortu vyjadril vďaku deťom i pedagógom a vyjadril nádej, že od septembra bude vzdelávanie pokračovať tradičným spôsobom.

Na prezenčné vyučovanie nastúpili žiaci prvého stupňa základných škôl a deti materských škôl 19. apríla. Účasť na vyučovaní však nebola povinná. Vyššie ročníky základných škôl nastúpili na prezenčné vzdelávanie spolu s gymnazistami 10. mája, dovtedy vyučovanie prebiehalo dištančne. Prezenčné vyučovanie na stredných školách bolo obnovené 10. mája po maturitných skúškach, ktoré boli iba písomné. Prezenčné vyučovanie na základných a stredných školách sa začalo v Maďarsku postupne obmedzovať pre nepriaznivý vývoj koronavírusovej pandémie vlani v novembri.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)