Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku sa končí zimné moratórium na úradné vysťahovanie bytov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Z údajov Maďarskej komory súdnych exekútorov (MBVK) vyplýva, že najviac vysťahovaní (3636) v uplynulom období realizovali v roku 2017.

Budapešť 29. apríla (TASR) - V utorok sa skončí v Maďarsku zimné moratórium na úradné vysťahovanie bytov a domov, od 1. mája tak už bude možné opäť deložovať zadlžené rodiny. Informoval o tom v pondelok spravodajský server 24.hu, podľa ktorého v uplynulých troch rokoch vyprázdnili exekútori takmer 10.000 nehnuteľností.

Z údajov Maďarskej komory súdnych exekútorov (MBVK) vyplýva, že najviac vysťahovaní (3636) v uplynulom období realizovali v roku 2017. Vlani deložovali exekútori obyvateľov 3212 nehnuteľností.

Moratórium vstúpilo do platnosti vlani v novembri. Server pripomína, že deložovanie sa dotýka aj rodín s maloletými deťmi. V uplynulých dvoch rokoch sa do poručníctva dostalo najmenej osem detí vysťahovaných rodín, z nich štyri boli maloleté.

Opoziční poslanci parlamentu minulú stredu (24.4.) iniciovali mimoriadne zasadnutie zákonodarného zboru, na ktorom by chceli presadiť zákaz deložovania rodín s deťmi v prípade, že pre nich nie je zabezpečené náhradné ubytovanie.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach