Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku sa nakazil koronavírusom aj vedúci pracovník úradu zdravia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V stredu poslali domov z práce priameho spolupracovníka nakazenej osoby, avšak ostatných kolegov o prípade neinformovali, napísal denník Népszava.

Budapešť 26. marca (TASR) - Novým druhom koronavírusu SARS-CoV-2 sa údajne nakazil aj jeden z vedúcich pracovníkov maďarského Národného centra zdravia (NNK), napísalo vo štvrtok internetové vydanie denníka Népszava, ktorého informácie tlačové oddelenie NNK nevyvrátilo.

Népszava zisťoval, či je pravda, že ide o vedúceho pracovníka jedného z oddelení centra, či sa už začali vyšetrovať jeho kontakty, koľko ľudí z jeho okolia pre tento incident museli umiestniť do karantény a či už testovali na infekciu novým koronavírusom osoby, ktoré sa s ním stretli.

"Žiaľ, aj v NNK máme pracovníka, u ktorého sa potvrdilo ochorenie COVID-19. Odborníci už vykonali epidemiologické vyšetrenia a prijali potrebné opatrenia," reagovalo NNK bez uvedenia ďalších podrobností.

V stredu poslali domov z práce priameho spolupracovníka nakazenej osoby, avšak ostatných kolegov o prípade neinformovali, napísal Népszava s odvolaním sa na nemenované zdroje a dodal, že ľudia, ktorí sa v NNK dozvedeli o vzniknutej situácii, boli požiadaní, aby mlčali.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach