Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku si za prevádzačstvo odpykáva trest vyše 2500 cudzincov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Predstavitelia BvOP poskytli zúčastneným diplomatom podrobné informácie o zriadení aglomeračných centier a tiež o digitálnych a technologických inováciách používaných pri zadržiavaní cudzincov.

Budapešť 22. marca (TASR) - V maďarských väzniciach dramaticky stúpol počet cudzincov. V súčasnosti si v nich odpykáva trest vyše 2500 prevádzačov zo 73 krajín sveta, zaznelo v stredu v Budapešti na schôdzke predstaviteľov Celoštátneho veliteľstva ústavu na výkon trestu odňatia slobody (BvOP) s konzulmi akreditovanými v Maďarsku. S odvolaním sa na server Index.hu o tom informuje spravodajca TASR.

Predstavitelia BvOP poskytli zúčastneným diplomatom podrobné informácie o zriadení aglomeračných centier a tiež o digitálnych a technologických inováciách používaných pri zadržiavaní cudzincov, uviedol šéf komunikačného odboru BvOP György Makula.

"Konzulov sme podrobne informovali o oznamovacej a informačnej povinnosti našich ústavov, ako aj o pravidlách nového nariadenia vlády súvisiacich s prerušením trestu zahraničných väzňov," dodal Makula.