Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku spustili nábor pohraničníkov, v prvom kole ich zoberú 2200

Na archívnej snímke z 3. augusta 2015 maďarskí vojaci počas výstavby dočasných zábran na maďarsko-srbských hraniciach pri obci Ásotthalom. Foto: TASR/AP

Ministerstvo vnútra 7. júla avizovalo, že posilní ochranu štátnych hraníc prijatím celkom 4000 pohraničníkov po tom, čo vláda zhodnotila vývoj ilegálnej migrácie

Budapešť 15. júla (TASR) - Maďarská polícia spustila nábor pohraničníkov, ktorých chce v prvom kole prijať 2200, pričom im ponúkne pracovnú zmluvu na tri roky. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti s odvolávkou na piatkovú tlačovú konferenciu predstaviteľov polície zverejnenú na platforme YouTube.

Samostatný pluk pohraničnej stráže vznikne v rámci Pohotovostnej polície, oznámil jej veliteľ Csaba Tarcsa. V Báčsko-malokumánskej župe bude 14 rôt tohto pluku, v Čongrádsko-čanádskej župe šesť a po jednej rote budú v Békešskej, Hajducko-bihárskej a Sabolčsko-satmárskej župe.

Ministerstvo vnútra 7. júla avizovalo, že posilní ochranu štátnych hraníc prijatím celkom 4000 pohraničníkov po tom, čo vláda zhodnotila vývoj ilegálnej migrácie a skonštatovala, že situácia na južných hraniciach Maďarska sa rapídne zhoršuje.

Vlani do polovice roka narušilo maďarské hranice 47.000 cudzincov, pričom tento rok ich bolo už 110.000.

spravodajca TASR Ladislav Vallach