Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku zadržali muža prezývaného „brazílsky Pablo Escobar“

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zločineckej organizácii, ktorej de Cervalho údajne šéfoval, polícia zhabala obnos peňazí vo výške viac ako 500 miliónov brazílskych realov (približne 92 miliónov eur).

Rio de Janeiro 22. júna (TASR) - Muža prezývaného "brazílsky Pablo Escobar", ktorý je podozrivý z drogovej trestnej činnosti, zadržali v utorok v Maďarsku. Ako uviedla vo vyhlásení brazílska polícia, Sérgio Roberto de Carvalho bol na úteku vyše roka. Zatknúť sa ho podarilo v spolupráci s Interpolom a maďarskou políciou.

Brazílska federálna polícia de Carvalhoa označila za "jedného z najväčších medzinárodných priekupníkov (drog) súčasnosti", píše agentúra AFP.

Zločineckej organizácii, ktorej de Cervalho údajne šéfoval, polícia zhabala obnos peňazí vo výške viac ako 500 miliónov brazílskych realov (približne 92 miliónov eur). Táto sieť kriminálnikov je obvinená z prepašovania najmenej 45 ton kokaínu do Európy cez Brazíliu a tiež z prania špinavých peňazí.

Carvalho je podľa lokálnych juhoamerických médií bývalým policajtom, ktorý dlhodobo žil v Európe pod falošnou identitou. Zadržali ho už predtým v Španielsku, avšak po tom, čo bol prepustený na kauciu, v roku 2020 predstieral, že zomrel na ochorenie COVID-19. Následne ho už nedokázali vystopovať, informovala vlani televízna stanica TV Globo.