Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku zadržali piatich prevádzačov, traja z nich boli policajti

Prevádzači, archívne foto Foto: TASR/KR PZ

Bývalí policajti mali podľa podozrenia sledovať pohyb hliadok na štátnej ceste č. 51 a o situácii mali informovať zvyšných členov zločineckej skupiny.

Budapešť 3. augusta (TASR) - Vojenská rada Segedínskeho tribunálu z iniciatívy prokuratúry nariadila vzatie piatich Maďarov do vyšetrovacej väzby pre podozrenie z trestného činu prevádzačstva. Ako dnes informoval spravodajský server Hvg.hu, traja zo zadržaných boli policajtmi.

Zločineckú sieť, ktorá prevádzala ilegálnych migrantov cez južnú hranicu Maďarska, zadržala polícia minulú stredu na juhu Báčsko-malokumánskej župy pri obci Hercszegszántó.

Príslušníci tamojšej župnej polície spolu s veliteľstvom polície v meste Baja vykonali súčasne domové prehliadky u viacerých členov bandy prevádzačov, potom piatich vypočuli ako podozrivých. Traja z podozrivých boli príslušníkmi župnej polície, ich služobný pomer však na druhý deň po odhalení zrušili.

Bývalí policajti mali podľa podozrenia sledovať pohyb hliadok na štátnej ceste č. 51 a o situácii mali informovať zvyšných členov zločineckej skupiny. Tí potom prevážali vozidlom ilegálnych migrantov bez rizika cestnej kontroly a zadržania.