Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V meste Espelkamp došlo k streľbe, polícia hlási dvoch mŕtvych

Muži sledujú policajtov, ktorí kráčajú k policajným páskam 17. júna 2021 v nemeckom meste Espelkamp. Foto: TASR/AP

K útoku došlo v centre mesta - jedna osoba bola zastrelená v interiéri obytného domu, druhá na neďalekej ulici.

Berlín 17. júna (TASR) - Dvaja ľudia, muž a žena, prišli vo štvrtok o život pri streľbe v meste Espelkamp v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Informovali o tom nemecké médiá s odvolaním sa na miestnu políciu.

K útoku došlo v centre mesta - jedna osoba bola zastrelená v interiéri obytného domu, druhá na neďalekej ulici. Obeťami sú 48-ročný muž a jedna žena, ktorej identita zatiaľ nie je známa a zomrela na mieste v dôsledku ťažkých zranení napriek pokusom o jej oživenie.

"Dnes predpoludním sme dostali na tiesňovú linku naliehavú správu, že v centre mesta Espelkamp padlo viacero výstrelov, na čo boli na miesto vyslané záchranné zložky a policajné sily. Policajti našli v obytnom dome osobu so strelnými zraneniami a ďalšiu osobu v neďalekej bočnej ulici. Nasadená bola záchranné služba, rýchla zdravotná služba a záchranársky vrtuľník. Musíme však konštatovať, že máme dve obete. Vyšetrovanie prevzala kriminálna polícia z Bielefeldu," povedal Ralf Steinmeyer, hovorca polície v okrese Minden-Lübbecke.

Páchateľ vo veku 52 rokov, ktorý podľa vyšetrovateľov pochádza z neďalekej obce Diepenau v Dolnom Sasku, je stále na úteku.

Polícia dementovala medializované informácie, že predpokladaný páchateľ spáchal samovraždu, píše agentúra DPA. Motív činu je predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Polícia spočiatku vychádzala z toho, že muž konal v amoku, neskôr uviedla, že išlo o trestný čin vraždy. Podľa denníka Bild sú obeťami mužova bývalá priateľka a jej brat.