Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

V mexickom národnom parku uniesli Francúza a Mexičana

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP Photo

Oboch mužov, ktorí boli na návšteve národného parku a každý z nich cestoval vlastným vozidlom, sprevádzali najmenej dve ďalšie osoby.

Mexiko 25. novembra (TASR) - Neznámi ozbrojenci uniesli v strednom Mexiku dvoch mužov, pričom jedným z unesených je francúzsky občan a druhý občan Mexika. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na francúzske veľvyslanectvo v Mexiku.

Oboch mužov, ktorí boli na návšteve národného parku a každý z nich cestoval vlastným vozidlom, sprevádzali najmenej dve ďalšie osoby. Po tom, čo ich únoscovia prepustili, kontaktovali miestne úrady.

"Sme v stálom kontakte s miestnymi úradmi, ktoré po našom občanovi pátrajú," uvádza sa vo vyhlásení francúzskeho veľvyslanectva v Mexiku, ktoré uneseného francúzskeho občana identifikovalo ako Frédérica Michela. Mexické médiá uviedli, že Mexičanom, ktorý sa tiež stal obeťou únosu, je herec Alejandro Sandi.

V Mexiku zaznamenali tohto roku výrazné zvýšenie počtu únosov, pričom od januára do októbra bolo unesených 1700 ľudí, čo je o 38 percent viac než v tom istom období minulého roka.

Národný park, v ktorom boli obaja muži unesení, leží približne 80 kilometrov západne od metropoly Mexiko a dominuje mu 4600 metrov vysoký stratovulkán Nevado de Toluca.