Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Montreale sa začala konferencia OSN o biodiverzite

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Podujatie otvoril čínsky minister životného prostredia Chuang Žun-čchiou, pretože konferencia sa pôvodne mala konať v Číne.

Montreal 7. decembra (TASR) - V kanadskom Montreale sa v stredu začala 15. konferencia zmluvných strán Dohovoru OSN o biodiverzite (COP 15). TASR správu prevzala z agentúry AFP.

COP15 potrvá do 15. decembra. Predstavitelia vlád z celého sveta sa na nej majú dohodnúť na nových cieľoch na najbližšie desaťročie prostredníctvom dohovoru o biologickej diverzite. Budú rokovať aj o implementácii protokolov dohovoru OSN o biologickej diverzite (CBD), píše sa vo vyhlásení na oficiálnej webovej stránke Environmentálneho programu OSN (UNEP).

Podujatie otvoril čínsky minister životného prostredia Chuang Žun-čchiou, pretože konferencia sa pôvodne mala konať v Číne. Termín bol však posunutý pre prísne pandemické pravidlá v tejto krajine a Peking a Ottawa sa napokon dohodli, že konferencia bude v Kanade.

Konferencia je podľa AFP označovaná za "poslednú najlepšiu príležitosť", ako môžu ľudia zachrániť ohrozené druhy a ekosystémy na našej planéte pred nezvratnou deštrukciou.