Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

V Moskve otvoria bezcovidové reštaurácie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Experiment spustia v čase, keď v Moskve začal rapídne stúpať počet nových prípadov koronavírusu.

Moskva 18. júna (TASR) - V Moskve spustia v sobotu experiment s "bezcovidovými" reštauráciami. Súčasťou experimentu bude desať až 15 reštaurácií, v ktorých budú všetci zamestnanci zaočkovaní proti koronavírusu a vstup bude umožnený len tým hosťom, ktorí budú buď zaočkovaní, alebo v blízkej minulosti prekonali COVID-19 a majú dostatočné množstvo protilátok. V piatok o tom informovala agentúra Interfax a portál denníka Rossijskaja gazeta.

Vedenie mesta experiment spustí na podnet samotných reštaurácií. "Majitelia reštaurácií navrhli zriadiť bezcovidové stravovacie zariadenia. Od zajtra teda spustíme experiment," uviedol starosta Moskvy Sergej Sobianin a informoval o tom, že sa hostia pri návšteve takýchto reštaurácií budú musieť preukáza QR-kódom, ktorý potvrdí, že boli zaočkovaní. V sprievode dospelej osoby budú môcť reštaurácie navštíviť aj deti.

Experiment spustia v čase, keď v Moskve začal rapídne stúpať počet nových prípadov koronavírusu. V piatok tam zaznamenali dokonca najväčší denný prírastok nových prípadov od začiatku pandémie, a to až 9056. Celkovo od vypuknutia pandémie ochorelo v Moskve takmer 1,3 milióna obyvateľov.