Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

V Moskve pri prehliadke kanalizácie počas dažďa zahynulo osem ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Organizátorov predmetnej turistickej prehliadky už začali vyšetrovať príslušné orgány.

Moskva 22. augusta (TASR) — Celkovo osem ľudí zahynulo po tom, čo v nedeľu počas silného lejaku absolvovali v ruskej metropole Moskva prehliadku podzemnej kanalizácie so sprievodcom. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním na miestne médiá.

Obete si prezerali moskovskú podzemnú rieku Neglinka, keď v kanalizácii v dôsledku lejaku rýchlo stúpla hladina vody. O život prišiel sprievodca a sedem členov jeho skupiny vrátane neplnoletej osoby, oznámili miestne médiá.

"Telá všetkých účastníkov exkurzie sa našli," uviedli vyšetrovatelia. V súčasnosti prebieha identifikácia obetí. Starosta Moskvy Sergej Sobianin označil toto nešťastie za "hroznú tragédiu".

Viacerí turistickí sprievodcovia ponúkajú v Moskve netradičné komentované prehliadky rozsiahleho kanalizačného systému, časť ktorého pochádza ešte z 19. storočia.

Organizátorov predmetnej turistickej prehliadky už začali vyšetrovať príslušné orgány. Jeden z nich bol zadržaný, zatiaľ čo ďalší pravdepodobne utiekol do Spojených arabských emirátov (SAE), oznámil v utorok ruský vyšetrovací výbor.