Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Moskve rastie počet prípadov koronavírusu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Od 6. júla v hlavnom meste Ruska denne pribúda 500–600 nových prípadov, minulý týždeň to bolo menej ako 400.

Moskva 12. júla (TASR) - Počet prípadov ochorenia COVID-19 v ruskom hlavnom meste za posledný týždeň prudko stúpol, uviedli zdravotnícke úrady v Moskve. Mnohé z nových infekcií koronavírusom sú omikrónové subvarianty BA.4 a BA.5. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"V priebehu minulého týždňa došlo k 57-percentnému nárastu nových prípadov covidu v porovnaní s predchádzajúcim týždňom," napísali na Telegrame moskovské sociálne služby. "Odporúčame nosiť respirátor na verejných miestach, pretože nové omikrónové subvarianty BA.4 a BA.5 sa šíria rýchlejšie z človeka na človeka."

Od 6. júla v hlavnom meste Ruska denne pribúda 500–600 nových prípadov, minulý týždeň to bolo menej ako 400. To je stále ďaleko od maxima viac než 20.000 nových prípadov denne z februára.

V európskych krajinách už niekoľko týždňov pribúdajú nové nákazy koronavírusom, a to najmä v dôsledku omikrónových subvariantov BA.4 a BA.5.

Z dôvodu očakávanej "letnej vlny" infekcií odporučila v pondelok Európska únia tzv. booster, alebo štvrtú dávku vakcíny pre ľudí nad 60 rokov. Jej odporúčanie bolo predtým pre ľudí nad 80 rokov.