Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

V národnom parku Saské Švajčiarsko na hraniciach s ČR vypukol požiar

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vodu čerpajú hasiči z rieky Labe.

Berlín 18. júla (TASR) - V národnom parku České Švajčiarsko v Nemecku, ktorý leží na hraniciach s Českou republikou, vypukol v noci na pondelok lesný požiar. Ako povedal hovorca drážďanského núdzového operačného strediska, horí v neschodnom teréne neďaleko turistami obľúbeného skalného mosta Bastei. TASR informuje na základe správy agentúry DPA a lokálnych médií.

V nasadení je približne 100 hasičov, pričom dvaja z nich podľa stanice MDR utrpeli zranenia. Požiar bol nahlásený v pondelok v noci okolo 00.30 h, uviedol na Facebooku zbor dobrovoľných hasičov v kúpeľnom meste Rathen. Vodu čerpajú hasiči z rieky Labe.

Podľa regionálneho denníka Freie Presse je požiarom momentálne zasiahnutých už zhruba 2500 štvorcových metrov územia. Ide však o nedostupný terén s prevýšením takmer 200 metrov. Hovorca polície povedal, že príčiny požiaru zatiaľ nie sú známe a vyšetrovať ich budú bezprostredne po jeho uhasení.

Spravodajský server Novinky.cz približuje, že v súčasnosti je uzatvorená populárna vyhliadková plošina s výhľadom na ruinu skalného hradu Felsenburg Neurathen. Takisto je neprístupná cyklistická trasa medzi obcami Rathen a Wehlen nachádzajúca sa v zasiahnutej oblasti.