Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Nemecku došlo v dôsledku snehu a ľadu k problémom s dopravou

Značka upozorňuje na povinné snehové reťaze a vľavo snehový pluh zimnej služby odstraňuje sneh z cesty 20. januára 2023 v bavorskom Obermaiselsteine. Foto: TASR - AP

V noci na sobotu prišlo v častiach južného Nemecka k početným dopravným nehodám, pri ktorých utrpelo zranenia niekoľko ľudí.

Berlín 21. januára (TASR) - Poľadovica a bohatá snehová nádielka viedli v noci na sobotu v častiach južného Nemecka k početným dopravným nehodám, pri ktorých utrpelo zranenia niekoľko ľudí, uviedla tamojšia polícia. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Kamióny sa šmýkali po zľadovatených cestách a spôsobovali ich blokádu. Vozidlá do seba narážali a spôsobovali škody na majetku, spresnili policajné zdroje v skorých ranných hodinách vo vyhlásení. Napriek tomu však ľahké zranenia utrpel len menší počet osôb.

V spolkovej krajine Bavorsko došlo na ceste vedúcej do metropoly Mníchov v piatkových večerných hodinách k deviatim nehodám, pri ktorých ľahšie zranenia utrpelo šesť ľudí, píše DPA.

V Hornom Bavorsku, Dolnom Bavorsku a Švábsku hlásili od piatkového večera takmer sto nehôd spojených s počasím.

K dopravným nehodám v dôsledku sneženia a poľadovice dochádzalo aj v častiach spolkových krajín Hesensko, Porýnie-Falcko a Sársko. Na juhu Hesenska utrpeli zranenia štyria ľudia. Polícia v meste Darmstadt zaznamenala dokonca 20 nehôd; k väčšine z nich došlo v dôsledku poľadovice.

V Sársku došlo od piatkového večera k viac než 90 nehodám, pri ktorých utrpelo zranenia osem ľudí, spresňuje DPA.