Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Nemecku postrelili lokálneho politika v jeho byte, má vážne zranenia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

K útoku na 65-ročného politika došlo v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko na juhozápade Nemecka.

Berlín 20. marca (TASR) - Nemecký lokálny politik zo Slobodnej demokratickej strany (FDP) utrpel vážne zranenia a musel podstúpiť operáciu po tom, čo ho v nedeľu skoro ráno v obci Hattenhofen postrelil neznámy útočník. Ten naňho viackrát vystrelil spred jeho bytu cez okno. TASR informuje na základe pondelkovej správy agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na tamojších predstaviteľov a políciu.

K útoku na 65-ročného politika došlo v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko na juhozápade Nemecka. Rozhlasová stanica SWR a noviny Südwest Presse ho identifikovali ako Georga Gallusa mladšieho. Jeho stav je stabilný a nie je v ohrození života, povedal hlavný úradník okresu Göppingen Edgar Wolff. Dodal, že "tento násilný čin ho hlboko zasiahol a šokoval".

Okolnosti streľby sú nateraz nejasné a páchateľ či páchatelia zatiaľ zatknutí neboli. Polícia vytvorila špeciálnu komisiu a preveruje aj prípadné spojenie tohto činu s ďalšími streľbami v iných častiach Bádenska-Württemberska, ku ktorým došlo v uplynulých týždňoch.

DPA približuje, že v meste Stuttgart sa napríklad v piatok večer odohral útok na muža, ktorého neznáme osoby postrelili a vážne zranili pred reštauráciou.