Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

V Nemecku potvrdili už osem prípadov nákazy novým koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nákaza sa rozšírila už aj na deti.

Berlín 2. februára (TASR) - V Nemecku potvrdili v sobotu v poradí už ôsmy prípad nákazy novým koronavírusom 2019-nCoV. Podľa nemeckého ministerstva zdravotníctva ide o 33-ročného muža z Bavorska. Informovala o tom agentúra DPA.

Podobne ako šesť ďalších nakazených je aj tento muž zamestnancom bavorskej firmy Webasto, ktorá je dodávateľom autodielov. Ďalším prípadom je dieťa jedného z infikovaných zamestnancov.

Spoločnosť Webasto sídli v bavorskom Stockdorfe. Celkovo zamestnáva 13.400 ľudí, pričom v Číne má 12 pobočiek. Najväčšiu továreň má pritom v meste Wu-chan, ktoré je považované za epicentrum šírenia nového koronavírusu.

Prvý prípad nákazy v Nemecku potvrdili bavorské úrady v pondelok. Išlo o zamestnanca firmy Webasto, ktorý sa vírusom nakazil po tom, ako do centrály jeho spoločnosti prišla na školenie žena z Číny. Tá v tom čase ešte nevedela, že je infikovaná, keďže prvé príznaky ochorenia sa u nej prejavili až počas spiatočného letu. Ďalších nakazených hlásili z Bavorska v nasledovných dňoch.