Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

V Nemecku prišli na pohreb ľudia, ktorí mali byť v domácej karanténe

Ilustračné foto. Foto: TASR/DPA

Na pohrebe obete koronavírusu boli údajne aj ľudia, ktorí pricestovali z rôznych častí Nemecka, ale napríklad aj z Belgicka či Švajčiarska.

Brémy 17. júna (TASR) - Úrady v meste Nordenham ležiacom na severozápade Nemecka rozhnevalo nedávne zhromaždenie zhruba 80 ľudí, ktorí sa zišli na pohrebe 49-ročnej ženy - jednej z obetí nového koronavírusu. Medzi smútiacimi boli totiž aj takí, ktorým miestne úrady nariadili domácu karanténu. Informovala o tom v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na člena mestského zastupiteľstva Thomasa Brückmanna.

"Takéto správanie je neprijateľné," povedal Brückmann s tým, že práve smrť zmienenej ženy je tragickou pripomienkou toho, "aký nebezpečný je tento vírus".

Smútiaci pozostalí, ktorí porušili karanténu, by mohli byť trestne stíhaní. Boli medzi nimi údajne aj ľudia, ktorí na pohreb pricestovali z rôznych častí Nemecka, ale napríklad aj z Belgicka či Švajčiarska. Policajti, ktorí na pohreb prišli v ochranných prostriedkoch, si zapísali ich mená.

Šéf miestnej polície Patrick Hublitz povedal, že policajti boli na pohrebe vystavení veľkému riziku nákazy od tých smútiacich, ktorí si zjavne len veľmi málo uvedomovali nebezpečenstvá nákazy koronavírusom.