Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

V Nemecku pristálo lietadlo s ľuďmi evakuovanými z Číny

Dvaja ľudia s maskami na tvárach sa pozerajú z lietadla nemeckej armády s ľuďmi vracajúcimi sa z epicentra šírenia nového koronavírusu v Číne po pristátí na letisku 1. februára 2020 v Kolíne nad Rýnom. Lietadlo so 102 nemeckými občanmi a 26 cudzími štátnymi príslušníkmi, evakuovanými z čínskeho mesta Wu-chan, pristálo v sobotu na letisku v nemeckom meste Frankfurt nad Mohanom. Foto: TASR/AP

Pasažierov prehliadnu v Nemecku v špeciálne vybavenom zariadení na letisku, potom ich umiestnia na dva týždne do karantény.

Frankfurt nad Mohanom 1. februára (TASR) - Lietadlo so 102 nemeckými občanmi a 26 cudzími štátnymi príslušníkmi, evakuovanými z čínskeho mesta Wu-chan, pristálo v sobotu na letisku v nemeckom meste Frankfurt nad Mohanom. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Práve zo stredočínskeho Wu-chanu sa začala šíriť nákaza novým smrtiacim koronavírusom.

Lietadlo nemeckej armády s ľuďmi vracajúcimi sa z epicentra šírenia nového koronavírusu v Číne pristálo na letisku 1. februára 2020 v Kolíne nad Rýnom. Lietadlo so 102 nemeckými občanmi a 26 cudzími štátnymi príslušníkmi, evakuovanými z čínskeho mesta Wu-chan, pristálo v sobotu na letisku v nemeckom meste Frankfurt nad Mohanom.
Foto: TASR/AP


Pasažierov prehliadnu v Nemecku v špeciálne vybavenom zariadení na letisku, potom ich umiestnia na dva týždne do karantény na vojenskej základni v nemeckom meste Germersheim neďaleko Stuttgartu.

V Nemecku v piatok potvrdili ďalšie dva prípady nákazy novým koronavírusom šíriacim sa z Číny. Celkový počet nakazených tak v krajine stúpol na sedem.