Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

V NEMECKU SA ZRÚTIL VRTUĽNÍK: Po páde hlásia tri obete

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na mieste nehody boli početné jednotky polície, hasičov, vyšetrovatelia aj štátna prokuratúra.

Berlín 17. októbra (TASR) - Tri obete na životoch si vyžiadal nedeľňajší pád vrtuľníka na juhozápade Nemecka. Informovala o tom miestna polícia, píše agentúra DPA.

K nehode došlo v nedeľu popoludnia v zalesnenej oblasti neďaleko mesta Buchen v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko. Trosky vrtuľníka sa rozprestierali podľa jedného zo zasahujúcich policajtov na ploche až niekoľko stoviek metrov. Na mieste nehody boli početné jednotky polície, hasičov, vyšetrovatelia aj štátna prokuratúra.

Spočiatku nebolo jasné, či sú nejakí nezvestní. Hovorca polície však neskôr uviedol: "Vychádzame z toho, že vo vrtuľníku bol pilot a dvaja pasažieri." Identita obetí nešťastia zatiaľ zverejnená nebola. Po príčine havárie jednomotorového vrtuľníka typu Robinson R44 pátrajú experti z úradu pre vyšetrovanie leteckých nehôd (BFU). "Potrvá to dlho, kým budú zaistené a vyhodnotené všetky stopy," uviedol policajný hovorca.

K nehodám vrtuľníkov dochádza v Nemecku podľa údajov BFU len zriedka. Vlani sa stali len štyri nehody vrtuľníkov v civilnej leteckej preprave, pričom nikto pri nich neutrpel ťažké zranenia ani neprišiel o život. V roku 2019 evidovali päť nehôd s celkovo troma ťažko zranenými osobami.