Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Zahraničie

V nemocnici v Gaze našli päť mŕtvych predčasne narodených detí

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pred začiatkom dočasného prímeria minulý piatok boli nemocnice v severnej časti Pásma Gazy počas siedmich týždňov izraelskej vojenskej ofenzívy terčom náletov.

Gaza 29. novembra (TASR)- V nemocnici v Gaze našli počas prebiehajúceho prímeria päť mŕtvych predčasne narodených detí, uviedlo v stredu ministerstvo zdravotníctva riadené Hamasom. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Pred začiatkom dočasného prímeria minulý piatok boli nemocnice v severnej časti Pásma Gazy počas siedmich týždňov izraelskej vojenskej ofenzívy terčom náletov. V niektorých z nich izraelská armáda nariadila evakuáciu.

Hovorca ministerstva zdravotníctva v Gaze Ašraft al-Kudra uviedol, že izraelskí vojaci zablokovali prístup na jednotku intenzívnej starostlivosti detskej nemocnice an-Nasr. Na oddelenie sa lekári dostali až v utorok večer. Objavili tam päť tiel predčasne narodených detí, ktoré už boli v štádiu rozkladu.

Izraelská armáda sa k záležitosti bezprostredne nevyjadrila.

V priebehu tohto mesiaca sa odohral podobný prípad aj v nemocnici Šifá, ktorú izraelské vojská obliehali a neskôr do nej aj vtrhli. Osem predčasne narodených detí zomrelo, keďže nemocnica nemala elektrinu potrebnú na prevádzku inkubátorov. Ďalších 31 detí evakuovali, väčšinu z nich do Egypta.