Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Zrútenie kostola v Nigérii neprežili traja ľudia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Od roku 2005 sa v Lagose, v ktorom žije približne 20 miliónov ľudí, podľa výskumníkov z Juhoafrickej univerzity zrútilo najmenej 152 budov.

Abuja 12. januára (TASR) - Najmenej traja ľudia vrátane dvoch detí zahynuli po tom, ako sa na juhu Nigérie zrútila budova kostola. Z trosiek stavby sa záchranárom podarilo vyslobodiť 18 ľudí, informovala v stredu agentúra AFP s odvolaním sa na miestnu políciu.

Budova kostola sa zrútila v utorok večer v okrajovej časti mesta Asaba, ktoré je metropolou nigérijského štátu Delta. Hovorca miestnej polície Bright Edafe uviedol, že 11 ľudí, ktorých zachránili z trosiek budovy, sa nachádza v nemocnici, kde sa podrobujú liečbe. Podľa miestnych médií sa kostol zrútil v čase, keď som v ňom konala večerná omša.

V najľudnatejšom africkom štáte Nigérii, kde milióny ľudí žijú v schátraných budovách a často sa nedodržiavajú stavebné predpisy, sa budovy rúcajú pomerne často, píše AFP.

Dodržiavanie stavebných predpisov je pod drobnohľadom odvtedy, čo sa vlani v novembri v metropole Lagos zrútila výšková budova. Pri tomto incidente zahynulo 45 ľudí.

Od roku 2005 sa v Lagose, v ktorom žije približne 20 miliónov ľudí, podľa výskumníkov z Juhoafrickej univerzity zrútilo najmenej 152 budov.

Nevôľu v krajine vyvolalo najmä zrútenie kostola v roku 2014 v Lagose, pri ktorom prišli o život desiatky ľudí.