Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Po výbuchu plynu v bytovke hlásia dvoch mŕtvych

Záchranári zasahujú na mieste výbuchu plynu v bytovom dome v ruskom meste Noginsk 8. septembra 2021. Dvaja ľudia zahynuli po stredajšom výbuchu plynu v deväťpodlažnom bytovom dome v meste Noginsk v Moskovskej oblasti Ruskej federácie. V troskách môžu byť ešte ďalší ľudia, informovala agentúra TASS s odvolaním sa na úrady. Foto: TASR/AP

Tlaková vlna vyrazila okná na susedných domoch. Úlomky poškodili autá zaparkované pod domom.

Moskva 8. septembra (TASR) – Dvaja ľudia zahynuli po stredajšom výbuchu plynu v deväťpodlažnom bytovom dome v meste Noginsk v Moskovskej oblasti Ruskej federácie. V troskách môžu byť ešte ďalší ľudia, informovala agentúra TASS s odvolaním sa na úrady.

Podľa záchranných služieb utrpelo zranenia deväť ľudí. Tamojšia pobočka ministerstva zdravotníctva hlásila osem zranených. Všetkých zranených hospitalizovali, sú v stredne ťažkom stave. Sú medzi nimi aj deti vo veku päť a 11 rokov.

K výbuchu došlo v byte na treťom podlaží, kde žila početná rodina. Záchranári z bytovky evakuovali viac ako 170 ľudí. Podľa TASS sa následkom výbuchu zrútila časť vonkajšej steny aj stropy. Podľa agentúry RIA Novosti sa zrútilo druhé a tretie podlažie a čiastočne aj štvrté.

TASS uvádza, že výbuch poškodil 30 bytov, osem z nich je úplne zničených. Poškodil aj podlahy medzi štvrtým a piatym podlažím. Záchranári z bytovky evakuovali viac ako 170 ľudí.

Tlaková vlna vyrazila okná na susedných domoch. Úlomky poškodili autá zaparkované pod domom.

Vyšetrovatelia začali trestné stíhanie za poskytnutie služieb, ktoré nespĺňajú bezpečnostné požiadavky.