Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

V Nórsku a Bulharsku zatkli osoby napojené na teroristickú organizáciu

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Hovorca PST Trond Hugubakken pre nórsku televíziu NRK povedal, že osoba v Bulharsku bola zadržaná na základe európskeho zatykača, ktorý vydal justičný orgán v Nórsku.

Oslo 1. júna (TASR) - Pre podozrenie z členstva v teroristickej organizácii zadržali v nórskej metropole Oslo muža. Ďalšia osoba identifikovaná ako nórsky študent bola v rámci koordinovanej akcie zadržaná v Bulharsku, uviedla v stredu nórska Policajná bezpečnostná služba (PST). TASR správu prevzala od agentúry AP.

Podozrivý, ktorého zadržali v utorok, je momentálne umiestnený vo väzbe v nórskom hlavnom meste. Jeho totožnosť nezverejnili.

Hovorca PST Trond Hugubakken pre nórsku televíziu NRK povedal, že osoba v Bulharsku bola zadržaná na základe európskeho zatykača, ktorý vydal justičný orgán v Nórsku. V tejto súvislosti dodal, že v škandinávskej krajine prebiehalo vyšetrovanie.

Podľa miestnych médií sú muži v príbuzenskom vzťahu a obaja sú nórskymi občanmi.

V rozhovore pre tamojšie noviny súdom menovaný obhajca podozrivého zadržaného v Nórsku neposkytol žiadne podrobnosti o prípade. Povedal len, že jeho klient trvá na svojej nevine s tým, že členom teroristickej organizácie nebol.