Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Nórsku zomrelo niekoľko ľudí po útoku muža s lukom a šípmi

Polícia na mieste činu po útoku v nórskom Kongsbergu v stredu 13. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Podľa polície sa útok odohral na veľkom území mesta Kongsberg na juhovýchode Nórska, v ktorom žije približne 28.000 ľudí.

Oslo 13. októbra (TASR) - Niekoľko ľudí zahynulo a ďalší utrpeli zranenia po tom, ako v stredu v nórskom meste Kongsberg útočil muž s lukom a šípmi. Podozrivého páchateľa zadržali, informovala agentúra Reuters.

"Muža sme zadržali... z informácií, ktoré teraz máme, usudzujeme, že muž útočil sám," uviedol šéf miestnej polície Öeyvind Aas s tým, že v súčasnosti neprebieha nijaká pátracia akcia týkajúca sa ďalších útočníkov.

Aas zároveň potvrdil, že pri útoku zomrelo niekoľko ľudí a ďalší utrpeli zranenia, odmietol však uviesť presný počet obetí a ranených. Osoby, ktoré utrpeli zranenia, previezli do nemocnice.

Podľa agentúra AFP nie je motív útoku známy. Polícia však uviedla, že muža odviedli na stanicu v blízkosti mesta Drammen, avšak odmietla uviesť akékoľvek bližšie detaily týkajúce sa útočníka.

Podľa polície sa útok odohral na "veľkom území" mesta Kongsberg na juhovýchode Nórska, v ktorom žije približne 28.000 ľudí.

Nórske ministerstvo spravodlivosti zároveň uviedlo, že jeho šéfka Monica Maelandová bola o incidente informovaná a situáciu okolo útoku pozorne monitoruje.