Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V okolí amerického Pentagónu hlásili streľbu, budovu uzavreli

Americká vlajka visí na budove Pentagónu, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Podľa dvoch nemenovaných zdrojov, ktorí prehovorili pod podmienkou zachovania anonymity, po incidente zostal nehybne ležať najmenej jeden človek.

Washington 3. augusta (TASR) - Budovu amerického ministerstva obrany, známu ako Pentagón, uzavreli po tom, ako bolo na nástupišti priľahlej stanice metra hlásených niekoľko výstrelov. Informovala o tom agentúra AP. Na mieste zasahuje polícia.

Podľa dvoch nemenovaných zdrojov, ktorí prehovorili pod podmienkou zachovania anonymity, po incidente "zostal nehybne ležať" najmenej jeden človek. Jeho zdravotný stav nebol bezprostredne známy.

Podľa Agentúry na ochranu síl Pentagónu (PFPA) sa incident odohral v tranzitnom centre, cez ktoré denne prejdú tisíce zamestnancov amerického ministerstva obrany. Okrem stanice metra sa tam nachádza aj autobusová stanica. Podľa televízie CNN sa streľba odohrala neďaleko zastávky autobusu.

Reportér agentúry AP počul niekoľko výstrelov. Ďalší novinár AP počul policajtov kričať "strelec". Súpravy metra boli z bezpečnostných dôvodov odklonené, informuje AP.

Pri streľbe hlásia niekoľkých zranených


Pri streľbe v bezprostrednom okolí amerického Pentagónu sa v utorok zranilo niekoľko ľudí. Informovala o tom agentúra AP. Budova amerického ministerstva obrany je naďalej uzavretá, zamestnanci dostali pokyn, aby sa skryli na bezpečné miesto.

Hasičský zbor Arlingtonského okresu informoval o "viacerých zranených". Podľa AP ale nebolo bezprostredne jasné, či išlo o strelné zranenia. Zatiaľ nie je známy ani presný rozsah ich zranení.

Incident sa odohral na autobusovom nástupišti, ktoré je súčasťou tranzitného centra, cez ktoré denne prejdú tisícky zamestnancov amerického ministerstva obrany. Okrem autobusovej stanice sa tam nachádza aj stanica metra.

Podľa Agentúry na ochranu síl Pentagónu (PFPA) je miesto činu už bezpečné.

"Miesto činu je zaistené. Stále je to však aktívne miesto činu. Žiadame, aby sa všetci držali ďalej od vchodu do stanice metra aj autobusového nástupišťa. Doprava je presmerovaná," napísala PFPA na sociálnej sieti Twitter.

Incident sa odohral krátko pred 11.00 h miestneho času. Reportér agentúry AP počul pred Pentagónom niekoľko výstrelov. Ďalší novinár AP počul policajtov kričať "strelec".