Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V okrese Praha-východ pátrajú po medveďovi

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Varovanie vydalo aj mesto Brandýs nad Labem-Stará Boleslav.

Praha 16. januára (TASR) - Policajný vrtuľník prehľadáva okolie mesta Brandýs nad Labem-Stará Boleslav v okrese Praha-východ, kde v nedeľu dopoludnia videli medveďa. Pomáhajú aj ďalšie hliadky, informoval v nedeľu server Novinky.cz.

"Dostali sme hlásenie, že mal byť videný zrejme menší medveď v Starej Boleslavi v oblasti Houštky. Na mieste lieta policajný vrtuľník a je prehľadávané okolie," povedal Novinkám hovorca polície Pavel Truxa.

Varovanie vydalo aj mesto Brandýs nad Labem-Stará Boleslav. "Asi to naozaj nebude žiadny žart. Podľa oznámenia Polície ČR bolo dnes okolo poludnia videné v Lesoparku Houštka medvedie mláďa," uviedlo mesto na svojom Facebooku a upozornilo občanov, aby sa lesoparku, kde sa nachádza atletický štadión, inline dráha a voľnočasový priestor, vyhli.

O medveďovi informovali naposledy obce neďaleko mesta Brandýs nad Labem-Stará Boleslav v piatok. Údajne ho videli medzi obcami Čečelice a Konětopy. Starostka obce Dřísy Ivana Frajová Novinkám v piatok povedala, že informácie o medveďovi pochádzajú od poľovníka, ktorý ho mal uvidieť a informoval políciu v meste Kostelec nad Labem. Tá potom požiadala obce, aby preventívne informáciu odovzdali občanom.

Informácie o medveďovi zverejnili už v polovici decembra poľovníci s tým, že v lesoch okolo mesta Brandýs nad Labem-Stará Boleslav sa môže pohybovať medveď.