Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

V pakistanskej časti Kašmíru sa do rieky zrútil most pre peších

Ilustračné foto. Foto: TAS/AP

Údolie Neelum v administratívnej oblasti Ázád Džammú a Kašmír je vyhľadávanou turistickou lokalitou v Pakistanom spravovanej časti rozdeleného Kašmíru.

Islamabad 13. mája (TASR) - Starý drevený most pre peších sa v nedeľu zrútil do divokej rieky v turistickom parku pakistanskej časti rozdeleného Kašmíru. V tom čase si na ňom približne 23 študentov fotografovalo okolie. Tragédia si vyžiadala najmenej päť mŕtvych. Jedenásť osôb je stále nezvestných. Správu priniesli agentúry AP a DPA.

Podľa správcu národného parku v údolí rieky Neelum, piatich študentov sa podarilo zachrániť a po ďalších nezvestných intenzívne pátrajú. Osem ďalších ošetrili.

"Záchranné práce pokračujú, počet mŕtvych sa však pravdepodobne zvýši," povedal predstaviteľ miestnej polície.

Údolie Neelum v administratívnej oblasti Ázád Džammú a Kašmír (AJK) je vyhľadávanou turistickou lokalitou v Pakistanom spravovanej časti rozdeleného Kašmíru. Údolie mimoriadne vhodné na fotografovanie prírody pritiahne ročne tisícky turistov. Mladí dvadsiatnici študovali na lekárskej vysokej škole v meste Faisalabad v pakistanskej provincii Pandžáb.

Pakistan kontroluje jednu tretinu územia sporného štátu Kašmír, ktorý sa rozprestiera v oblasti Himalájí. Zvyšné dve tretiny sú pod správou susednej Indie.