Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

V Perzskom zálive sa potopila loď zo Spojených arabských emirátov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Iránske štátne médiá informovali, že loď sa prevrátila zhruba 50 kilometrov od iránskeho prístavu Asalúja.

Dubaj/Teherán 17. marca (TASR) - Nákladná loď plaviaca sa pod vlajkou Spojených arabských emirátov (SAE) sa vo štvrtok potopila v Perzskom zálive neďaleko pobrežia Iránu. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Podľa vyjadrenia dubajského prevádzkovateľa lode Salem Al Makrani Cargo prebiehajú snahy o záchranu všetkých 30 členov posádky. Šestnásť námorníkov sa už podarilo zachrániť, 11 sa uchýlili do záchranného člna a jedného vzal na palubu neďaleko sa plaviaci tanker. Pátranie po zvyšných dvoch členoch posádky pokračuje.

Iránske štátne médiá informovali, že loď sa prevrátila zhruba 50 kilometrov od iránskeho prístavu Asalúja. Z oblasti v tom čase hlásili silný vietor a vlnobitie.

Agentúra AP na základe analýzy dát o lodiach plaviacich sa v Perzskom zálive dospela k záveru, že išlo i nákladnú loď Al-Salmy 6 určenú na prepravu vozidiel, ktorú vlastní spoločnosť z Dubaja.

Posádku plavidla tvorili občania Sudánu, Indie, Pakistanu, Ugandy, Tanzánie a Etiópie. Loď smerovala do prístavu Umm Kasr v južnom Iraku.