Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V petrochemickom závode pri Miláne vypukol veľký požiar

Hasiči striekajú vodu, zatiaľ čo čierny dym vychádza z chemického závodu NitrolChimica, ktorý sa špecializuje na zhodnocovanie rozpúšťadiel a likvidáciu nebezpečného odpadu v San Giuliano Milanese neďaleko Milána v Taliansku, v stredu 7. septembra 2022. Podľa správ bolo pred požiarom počuť výbuch. Foto: TASR - AP

V areáli sa nachádzali aj nebezpečné chemikálie, informovali milánski hasiči.

Rím 7. septembra (TASR) - Najmenej šesť ľudí utrpelo zranenia pri veľkom požiari, ktorý v stredu vypukol v priemyselnej zóne v blízkosti severotalianskeho mesta Miláno. V areáli sa nachádzali aj nebezpečné chemikálie, informovali milánski hasiči. TASR správu prevzala z agentúr ANSA a DPA.

Požiar vypukol v petrochemickom závode Tomolpack v obci San Giuliano Milanese. Príčina jeho vzniku nebola bezprostredne známa. Plamene sa rozšírili aj do areálov susedných firiem. Pri hasení požiaru zasahovalo približne 100 hasičov vrátanie niekoľkých jednotiek z neďalekého letiska Miláno – Linate.

Podľa talianskych médií boli zranené osoby zamestnancami petrochemickej spoločnosti. Štyria ľudia sa nadýchali dymu, dvaja utrpeli popáleniny.

Regionálny úrad na ochranu životného prostredia (ARPA) v Lombardsku uviedol, že v areáli Tomolpacku sa nachádzali nebezpečné toxické látky, čo značne sťažovalo hasenie požiaru. Miestne úrady preto obyvateľom odporučili neotvárať okná a nepribližovať sa k zasiahnutej priemyselnej zóne. Do oblasti boli vyslaní aj odborníci, ktorí sa špecializujú na znečistenie vzduchu.