Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Poľsku plánujú otvoriť reštaurácie a kaderníctva

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

V krajine s populáciou 38 miliónov ľudí tento týždeň zaznamenali nárast nakazených po tom, ako tam pred desiatimi dňami pozastavili opatrenia na obmedzenie pohybu.

Varšava 13. mája (TASR) – V Poľsku opäť otvoria kaderníctva, reštaurácie, kaviarne a umožnia niektorým deťom vrátiť sa do školy. Premiér Mateusz Morawiecki uviedol, že nosenie rúšok na verejnosti a dodržiavanie sociálnej vzdialenosti bude naďalej povinné, aj keď 18. mája prijmú nové opatrenia. Informovala o tom v stredu agentúra AFP.

V krajine s populáciou 38 miliónov ľudí tento týždeň zaznamenali nárast nakazených po tom, ako tam pred desiatimi dňami pozastavili opatrenia na obmedzenie pohybu. Podľa štatistík poľského ministerstva zdravotníctva v utorok zaznamenali 595 nových potvrdených prípadov nákazy, čo je najvyšší denný celkový počet od 19. apríla, keď zaznamenali 545 prípadov.

V Poľsku minulý týždeň znovu otvorili hotely, nákupné centrá a zariadenia pre starostlivosť o deti. Prezidentské voľby, ktoré mali byť pôvodne 10. mája, však odložili.