Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Poľsku pribudlo takmer 1000 úmrtí súvisiacich s novým koronavírusom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V poľských nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných takmer 35.000 osôb s covidom, z čoho takmer 3400 je pripojených na pľúcnu ventiláciu.

Varšava 8. apríla (TASR) - Poľsko vo štvrtok hlásilo ďalších 954 úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19, čo je najviac od konca novembra minulého roka. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na údaje ministerstva zdravotníctva.

Ide o vyšší denný nárast úmrtí z dôvodu oneskoreného nahlasovania cez veľkonočné sviatky, čo znamená, že tento údaj zahŕňa aj viac ako 350 obetí z minulého piatka, soboty a nedele.

Nedávny nárast v počte nových prípadov nákazy koronavírusom prispel k vyššiemu počtu ľudí liečených na covid v nemocniciach, čo sa nakoniec prejaví aj vyššou úmrtnosťou, pretože niektorí pacienti chorobe podľahnú, povedal hovorca rezortu zdravotníctva Wojciech Andrusiewicz.

Predchádzajúci najvyšší počet úmrtí zaznamenali v Poľsku 25. novembra, a to 674.

V poľských nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných takmer 35.000 osôb s covidom, z čoho takmer 3400 je pripojených na pľúcnu ventiláciu.

Proti koronavírusu v Poľsku dosiaľ zaočkovali 6.999.652 ľudí, pričom 2.090.058 z nich dostalo obe dávky vakcíny, vyplýva z údajov zverejnených na oficiálnej webstránke poľskej vlády, píše tlačová agentúra PAP.