Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Poľsku zaznamenali prvé dve úmrtia súvisiace s omikronom

Ilustarčná snímka. Foto: TASR

Podľa údajov poľského ministerstva zdravotníctva pribudlo v Poľsku za uplynulých 24 hodín 7785 nových prípadov nákazy koronavírusom a 19 súvisiacich úmrtí.

Varšava 10. januára (TASR) - V Poľsku zaznamenali prvé dve úmrtia súvisiace s novým nákazlivejším koronavírusovým variantom omikron. V pondelok to oznámil hovorca poľského ministerstva zdravotníctva Wojciech Andrusiewicz, ktorého citovali agentúra TASS a Poľský rozhlas.

"Omikron je tiež nebezpečný. Zaznamenali sme najmenej dva prvé prípady úmrtí v súvislosti s novým variantom vírusu, s omikronom," uviedol Andrusiewicz. Zároveň dodal, že v prípade obetí išlo o dvoch mužov vo veku 92 a 85 rokov, ktorí neboli zaočkovaní proti koronavírusu.

"Títo ľudia mohli byť pravdepodobne ešte žiť, keby sa dali zaočkovať," dodal Andrusiewicz.

Zároveň informoval, že v Poľsku celkovo zaevidovali už 193 prípadov nákazy variantom omikron, pričom za uplynulých sedem dní ich počet vzrástol o sedem až osem percent.

Podľa údajov poľského ministerstva zdravotníctva pribudlo v Poľsku za uplynulých 24 hodín 7785 nových prípadov nákazy koronavírusom a 19 súvisiacich úmrtí. Ide o pokles oproti predchádzajúcemu dňu, keď v krajine zaevidovali vyše 11.100 novonakazených.

Plne zaočkovaných je už vyše 21,2 milióna z približne 38 miliónov obyvateľov Poľska.