Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

V Pražskej zoo sa koronavírusom nakazili dva levy a gorila

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Šéf zoo sa domnieva, že zvieratá sa nakazili od svojich chovateľov napriek tomu, že všetci pracovníci dodržiavajú prísne opatrenia.

Praha 25. februára (TASR) - V pražskej zoo sa novým koronavírusom nakazili dva levy indické a jedna gorila. Vo štvrtok o tom informoval jej riaditeľ Miroslav Bobek, píše portál iDNES.cz.

Nákazu levov Jamvana a Suchiho a gorilieho samca Richarda potvrdil výsledok testu zo vzorky ich trusu. Všetci traja prejavujú len mierne príznaky ochorenia - levy trpia jemnou nádchou a kašľom, gorila zas nechuťou do jedla a únavou, napísal Bobek na sociálnej sieti.

Zvieratá sú pod dohľadom svojich chovateľov. V prípade zhoršenia ich stavu im bude poskytnutá podporná liečba, ktorú však Bobek nešpecifikoval.

Šéf zoo sa domnieva, že zvieratá sa nakazili od svojich chovateľov napriek tomu, že všetci pracovníci dodržiavajú prísne opatrenia.

Vlani v apríli sa nákaza koronavírusom potvrdila u viacerých tigrov a levov v zoo v New Yorku, naposledy v januári u gorily v zoologickej záhrade v kalifornskom meste San Diego.

Pražská zoo, ktorá je domovom pre viac ako 680 zvieracích druhov, je pre verejnosť z dôvodu pandémie koronavírusu zatvorená už niekoľko mesiacov.