Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

V Rakúsku sa bude opäť protestovať, najmä vo Viedni a Innsbrucku

Na archívnej snímke z 11. decembra 2021 demonštrácia proti pandemickým opatreniam v rakúskej metropole Viedeň. Foto: TASR/AP

Vo Viedni ohlásili organizátori na víkend 20 zhromaždení, z toho niektoré sú údajne namierené proti vládnej pandemickej politike.

Viedeň 7. januára (TASR) - Viacero demonštrácií proti covidovým opatreniam sa očakáva v priebehu nasledujúceho víkendu v Rakúsku, predovšetkým vo Viedni a tiež v Innsbrucku, kde majú rečniť poprední predstavitelia opozičnej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ).

Ako uviedla agentúra APA, v metropole Tirolska bude v nasadení 250 policajtov, vo Viedni tisícka. Policajtov v hlavnom meste Rakúska prídu posilniť aj príslušníci poriadkových zborov z iných spolkových krajín.

Vo Viedni ohlásili organizátori na víkend 20 zhromaždení, z toho niektoré sú údajne namierené proti vládnej pandemickej politike. Podľa organizátorov protestov sa na nich očakáva niekoľko tisíc účastníkov.

V Innsbrucku je naplánovaná aj demonštrácia proti fašizmu, polícia ju však odmietla označiť za protiakciu voči protestu proti pandemickým opatreniam.