Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Dvaja členovia gangu Ružových panterov boli uväznení

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Jedného z mužov odsúdili na 4,5 roka odňatia slobody a druhého až na deväť rokov.

Viedeň 14. septembra (TASR) - Rakúsky súd v utorok odsúdil na niekoľko rokov väzenia dvoch srbských členov notoricky známeho gangu tzv. Ružových panterov – medzinárodnej zločineckej skupiny, ktorá sa špecializuje na krádeže šperkov, informovala agentúra AFP.

Súd v Innsbrucku na západe Rakúska odsúdil dvoch mužov vo veku 35 a 37 rokov za sériu lúpeží, ktoré spáchali medzi rokmi 2011 až 2017. Jedného z mužov odsúdili na 4,5 roka odňatia slobody a druhého až na deväť rokov.

Obaja sa k činom, z ktorých ich vinili, priznali a vyjadrili ľútosť nad svojím konaním. Počas ich lúpeží prišlo aj k vážnym zraneniam obetí. Odhaduje sa, že muži pri krádežiach odcudzili majetok v celkovej hodnote približne dvoch miliónov eur.

Oboch mužov pritom z podobných zločinov už usvedčili aj skôr v susednom Švajčiarsku, ešte predtým, ako ich vydali do Rakúska, píše AFP.

Zločinecká skupina, ktorej boli súčasťou, dostala prezývku "Ružoví panteri" od britskej polície po tom, ako v Londýne ukradli v roku 2003 diamanty. Jeden z ukradnutých diamantov pritom ukryli do nádobky od krému, čo je trik, ktorý pripomína jeden z filmov Ružový panter v hlavnej úlohe s britským hercom Petrom Sellersom, pripomína AFP.