Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

V Rumunsku v kauze influencera Tatea vykonali ďalšie razie

Na videosnímke bývalý profesionálny kickboxer a kontroverzný influencer Andrew Tate, ktorého zadržala polícia v župe Ilfov severne od Bukurešti vo štvrtok 29. decembra 2022. Foto: TASR/AP

Bratia Tateovci aj zmienené dve Rumunky obvinenia popierajú.

Bukurešť 12. januára (TASR) - Rumunský orgán pre boj s organizovaným zločinom vykonal ďalších sedem domových prehliadok v rámci vyšetrovania týkajúceho sa bývalého profesionálneho kickboxera a kontroverzného influencera Andrewa Tatea. TASR správu prevzala vo štvrtok z agentúry AP.

Hovorkyňa Riaditeľstva pre vyšetrovanie organizovaného zločinu a terorizmu (DIICOT) Ramona Bollaová uviedla, že v okresoch Bukurešť, Ilfov a Prahova prebiehajú prehliadky "s cieľom získať ďalšie dôkazy".

Tate (36), ktorý má britské aj americké občianstvo, bol spolu so svojím bratom Tristanom a s dvoma Rumunkami zadržaný 29. decembra v Rumunsku pre podozrenie z pašovania ľudí, znásilnenia a založenia organizovanej zločineckej skupiny.

Odvolací súd v Bukurešti všetkým štyrom v utorok potvrdil 30-dňovú väzbu. Tú im súd predĺžil z 24-hodinovej vlani v decembri.

Bratia Tateovci a dve Rumunky údajne pašovali, najímali a zneužívali ženy tým, že ich nútili k výrobe pornografie, ktorú chceli šíriť na internete za účelom zisku. Zatiaľ bolo identifikovaných šesť obetí, ktoré údajne takto sexuálne vykorisťovali. V rámci vyšetrovania spusteného v apríli sa uskutočnili razie na viacerých miestach po celom Rumunsku.

Bratia Tateovci aj zmienené dve Rumunky obvinenia popierajú.

Tateovi, ktorý sa pred niekoľkými rokmi spolu s bratom Tristanom presťahoval do Rumunska, zakázali za jeho mizogýnne výroky prístup k viacerých sociálnym sieťam, napríklad k YouTube, Facebooku, Instagramu aj TikToku. Povolili mu však vrátiť sa na Twitter, keď ho kúpil americký podnikateľ Elon Musk. Na Twitteri má 4,5 milióna sledovateľov.