Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Rusku chceli podpáliť ďalší vojenský komisariát

Policajti zatýkajú ženu počas protestu proti mobilizácii, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Vyhlásenie mobilizácie spred siedmich dní vyvolalo v Rusku vlnu protestov a spôsobilo, že z krajiny ušli tisíce ľudí podliehajúcich odvodu.

Moskva 29. septembra (TASR) - K ďalšiemu podpaľačskému útoku na vojenský komisariát v súvislosti s čiastočnou mobilizáciou došlo vo štvrtok Rusku, tentoraz v Novosibirskej oblasti, uviedli ruské médiá. TASR správu prevzala z denníka The Guardian.

Ruská agentúra Interfax o tom podľa denníka informovala s odvolaním na sa tamojšieho vojenského komisára Jevgenija Kudriavceva.

Ten na platforme Telegram napísal, že vo štvrtok v ranných hodinách došlo k pokusu o podpaľačský útok na vojenský komisariát určený pre štvrte Kirovskij a Leninskij v meste Novosibirsk.

Do dvoch okien budovy komisariátu boli vhodené zápalné fľaše, čo vyvolalo požiar, ktorý bol však vzápätí rýchlo uhasený, citoval Kudriavceva britský denník.

Vyhlásenie mobilizácie spred siedmich dní vyvolalo v Rusku vlnu protestov a spôsobilo, že z krajiny ušli tisíce ľudí podliehajúcich odvodu. Z mnohých regiónov Ruska hlásia problémy pri organizovaní celého procesu, ale aj nedostatok vybavenia pre rezervistov. Predvolanie dostávajú aj ľudia bez bojových skúseností, s vážnymi zdravotnými problémami či dokonca telesne postihnutí.

Zvýšil sa aj počet podpaľačských útokov, ktorých terčom sú vojenské správy a centrá, kam prichádzajú ľudia predvolaní v rámci mobilizácie.