Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Rusku môže podľa premiéra nastať najťažší scenár vývoja pandémie

Michail Mišustin, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Za uplynulých 24 hodín v Rusku zaevidovali ďalších 601 osôb s pozitívnym testom na nový koronavírus, čím sa celkový počet nakazených zvýšil na 4149.

Moskva 3. apríla (TASR) - Ruský premiér Michail Mišustin v piatok varoval, že pandémia nového koronavírusu v Rusku ešte nedosiahla svoj vrchol, pričom z hľadiska šírenia nákazy môže nastať najťažší možný scenár. Informovala o tom agentúra Reuters.

"Je zrejmé, že vrchol nákazy sme zatiaľ ešte neprekonali, pričom nemôžeme vylúčiť, že situácia sa vyvinie do najťažšieho možného scenára," uviedol ruský premiér.

Za uplynulých 24 hodín v Rusku zaevidovali ďalších 601 osôb s pozitívnym testom na nový koronavírus, čím sa celkový počet nakazených zvýšil na 4149. Koronavírus bol potvrdený už v 78 z 85 subjektov Ruskej federácie, pričom v krajine si celkovo vyžiadal už 34 obetí na životoch.

V súvislosti s vývojom epidémie ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok oznámil, že pracovné voľno sa v Rusku predĺži až do konca apríla, avšak s tým, že v prípade priaznivého vývoja epidemiologickej situácie sa toto voľno môže skončiť aj skôr.