Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Rusku pribudlo rekordných vyše 183.000 prípadov nákazy koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ruský prezident Vladimir Putin v januári varoval pred očakávaným prudkým nárastom nakazených v dôsledku šírenia vysokoinfekčného variantu omikron.

Moskva 9. februára (TASR) - Rusko za posledných 24 hodín zaznamenalo 183.103 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najvyšší počet od začiatku pandémie. Pribudlo aj 669 úmrtí v spojitosti s ochorením COVID-19. Informovala o tom v stredu agentúra Reuters s odvolaním sa na tamojšie krízové centrum pre boj s koronavírusom.

Od začiatku pandémie v Rusku zaznamenali celkovo 13.330.769 prípadov nákazy a 337.390 úmrtí, píše agentúra TASS. Viac ako 10.803.000 osôb sa už z ochorenia vyliečilo.

Rusko zaviedlo na začiatku pandémie prísny, avšak len krátky celoštátny lockdown. Neskôr sa už obdobne prísne opatrenia prijať zdráhalo, aby zabránilo väčším ekonomickým škodám.

Ruský prezident Vladimir Putin v januári varoval pred očakávaným prudkým nárastom nakazených v dôsledku šírenia vysokoinfekčného variantu omikron. Vyzval preto na rozsiahlejšie testovanie aj očkovanie proti covidu.