Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

V Rusku zadržali novinárku Kevorkovovú pre príspevok o Talibane

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Moju matku dnes zadržali, uviedol Polonskij na sociálnej sieti Telegram. Dodal, že jeho matka je novinárka a nie je z ničoho vinná.

Moskva 6. mája (TASR) - V Rusku zadržali novinárku Nadeždu Kevorkovovú, ktorá sa pri svojej práci zameriava na región Blízkeho východu. Oznámil to v pondelok jej syn Vasilij Polonskij, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

"Moju matku dnes zadržali," uviedol Polonskij na sociálnej sieti Telegram. Dodal, že jeho matka je novinárka a nie je z ničoho vinná.

Kevorkovovej právnik Kaloj Achiľgov neskôr uviedol, že jeho klientka bola zadržaná v rámci vyšetrovania terorizmu pre príspevok na Telegrame o afganskom hnutí Taliban, ktoré je v Rusku klasifikované ako teroristická organizácia. Novinárka podľa svojho právnika však vinu odmieta.

Polonskij na Telegrame spresnil, že jeho matka príspevok o Talibane zverejnila na sociálnej sieti ešte v roku 2021. Okrem toho je vyšetrovaná aj pre príspevok na Telegrame z roku 2018, ktorý súvisí s článkom jej zosnulého priateľa a novinára Orchana Džemaľa.

Denník Izvestija v pondelok zverejnili zábery z prehliadky novinárkinho bytu. Je na nich vidieť ako policajti búchajú na jej vchodové dvere a vstupujú do jej bytu.