Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

V Salzbursku pre koronavírus uvalili karanténu na šesť obcí

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

V Rakúsku do stredajšieho rána potvrdili celkove 1471 prípadov nakazenia novým koronavírusom, z toho 88 v Salzbursku.

Viedeň 18. marca (TASR) - Dve celé údolia a jednu samostatnú obec umiestnia do karantény úrady v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko, kde sa podobne ako v iných častiach krajiny šíri nový druh koronavírusu. Krajinský hajtman Wilfried Haslauer to oznámil v stredu počas vystúpenia streamovaného naživo, o ktorom informovali tlačová agentúra APA a verejnoprávna stanica ORF.

Celkove majú byť od polnoci odizolované od okolia tri obce v údolí Gasteinertal, dve v údolí Grossarltal a samostatná obec Flachau. Osobám, ktoré v týchto obciach pracujú, umožnia dovtedy odcestovať, na čo úrady upozornia ich domovské obce.

Dôvodom pre karanténu je podľa Haslauera odhalenie viacerých prípadov nakazenia novým koronavírusom. V rámci uvedených údolí sa bude môcť domáce obyvateľstvo naďalej voľne presúvať, ich opustenie však bude možné len pri naliehavých zdravotných ťažkostiach.

Karanténu predtým uvalili aj na niektoré oblasti v rakúskych spolkových krajinách Tirolsko či Vorarlbersko.

V Rakúsku do stredajšieho rána potvrdili celkove 1471 prípadov nakazenia novým koronavírusom, z toho 88 v Salzbursku. Počet úmrtí v dôsledku nákazy sa v Rakúsku zvýšil na osem.