Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

V Senegale sa zrazili dva autobusy; hlásia takmer 40 mŕtvych

Ilustračné foto. Foto: TASR - HaZZ

Nedeľná havária autobusov je však jednou z najtragickejších za posledných niekoľko rokov.

Dakar 8. januára (TASR) - Dovedna 38 ľudí zahynulo a ďalších 87 osôb utrpelo zranenia, keď v nedeľu neďaleko mesta Kaffrine v strednej časti západoafrického štátu Senegal narazili do seba dva autobusy. Píše o tom agentúra AFP, pre ktorú to uviedol šéf senegalských požiarnych oddielov.

"Bola to vážna nehoda," povedal plukovník Cheikh Fall, zodpovedný za požiarnické operácie s celoštátnou pôsobnosťou. "Je tam 125 poškodených, z ktorých 38 už zomrelo," spresnil.

Havária sa stala na hlavnej senegalskej diaľnici ráno približne o 04.15 h SEČ. Všetci mŕtvi i ranení boli prevezení do kaffrinskej ústrednej nemocnice.

Štyridsaťtisícové Kaffrine je hlavným mestom rovnomennej administratívnej oblasti. Región je známy najmä pestovaním arašidov, ale miestni roľníci tam obhospodarujú aj lány prosa a kukurice.

AFP spresňuje, že vraky havarovaných autobusov boli už z miesta nehody odtiahnuté a premávka na cestnej komunikácii sa obnovila.

V Senegale sú dopravné nehody pomerne častým javom, predovšetkým preto, že vodiči len málo dodržujú dopravné predpisy, cesty sú v dosť chabom stave a takisto aj vozidlá zastarané a technicky už nevyhovujúce.

Nedeľná havária autobusov je však jednou z najtragickejších za posledných niekoľko rokov.