Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

V Severnom mori sa zrazili nákladné lode, niekoľko ľudí je nezvestných

Na archívnej snímke z 5. októbra 2014 nákladná loď Verity neďaleko nemeckého Kielu. Foto: TASR/AP

Loď Verity plaviaca sa pod britskou vlajkou sa po kolízii potopila.

Brémy 24. októbra (TASR) - Utorková zrážka dvoch nákladných lodí v Severnom mori si vyžiadala najmenej jednu obeť, štyria ľudia sú nezvestní, uviedla nemecká námorná pátracia a záchranná služba DGzRS. K nehode došlo ráno približne 22 kilometrov juhozápadne od ostrova Helgoland a 31 kilometrov severovýchodne od ostrova Langeoog. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AP a DPA.

Loď Verity plaviaca sa pod britskou vlajkou sa po kolízii potopila. DGzRS uviedla, že z vody sa podarilo zachrániť dve osoby. Záchranári pátrajú po ďalších nezvestných. Loď smerovala z nemeckých Brém do anglického prístavu Immingham.

Druhá loď Polesie plaviaca sa pod bahamskou vlajkou zostala na hladine. Na jej palube sa nachádzalo 22 osôb. Táto loď smerovala z Hamburgu do španielskeho prístavu A Coruňa.

Loď Verity je dlhá 91 metrov. Druhá loď Polesie je väčšia a jej dĺžka je 190 metrov.

Do záchrannej akcie sa zapojila aj výletná loď Iona, ktorá sa v čase zrážky nachádzala v tejto oblasti. Na jej palube sú lekári, ktorí môžu ľudí v prípade potreby ošetriť. Ďalších zdravotníkov na miesto nehody dopravili vrtuľníkom.