Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

V Slovinsku pribudlo 137 nakazených, ide o rekordné číslo

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V nemocnici je hospitalizovaných 67 ľudí.

Ľubľana 18. septembra (TASR) - V Slovinsku zaznamenali za štvrtok 137 pozitívnych testov na koronavírus z 3557 urobených, vyplýva z údajov tamojšej vlády. Ide o najvyšší denný prírastok prípadov od začiatku pandémie. Informovala o tom v piatok slovinská agentúra STA.

Podľa údajov slovinského ministerstva zdravotníctva je aktívnych rekordných 1116 prípadov nákazy.

V nemocnici je hospitalizovaných 67 ľudí, z toho 11 na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS). Za utorok v krajine zaevidovali štyri úmrtia súvisiace s ochorením COVID-19 spôsobované novým druhom koronavírusu; celkovo je úmrtí 140.

Slovinsko zaznamenalo dosiaľ celkovo 4195 prípadov nákazy koronavírusom, uviedla monitorovacia webová stránka covid-19.sledilnik.

Hovorca slovinskej vlády pre pandémiu Jelko Kacin oznámil dve vládne nariadenia, ktoré sa majú prijať na piatkovom korešpondenčnom zasadnutí vrátane sprísnenia pravidiel pre nosenie rúšok na vonkajších priestranstvách, kde sa vyskytuje veľa ľudí, ako aj na školách.

Kacin dodal, že vláda zvažuje zaviesť aj ďalšie opatrenia, ako napríklad obmedzenie počtu ľudí na verejných zhromaždeniach zo súčasných desať na šesť, k čomu však podľa neho určite nedôjde najbližšie dva-tri dni.