Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

V Španielsku pribudlo 331 úmrtí súvisiacich s koronavírusom

Vojaci španielskej kráľovskej gardy dezinfikujú nemocnicu v Madride 29. marca 2020. Foto: TASR/AP

V Španielsku, kde obmedzenia voľného pohybu ľudí platia už siedmy týždeň, môžu deti mladšie ako 14 rokov od nedele každý deň stráviť hodinu vonku.

Madrid 27. apríla (TASR) - Španielsko zaznamenalo za uplynulých 24 hodín 331 nových úmrtí na koronavírus SARS-CoV-2, čím sa ich celkový počet zvýšil na 23.521. Informovali o tom v pondelok agentúry AFP a AP.

V nedeľu pribudlo v krajine 288 smrteľných obetí, čiže aktuálne údaje predstavujú mierny nárast.

Španielsko celkovo eviduje viac než 209.465 nakazených, ako udáva tamojšie ministerstvo zdravotníctva, ktoré započítava len prípady potvrdené na základe výsledkov laboratórnych testov. V porovnaní s nedeľou ide o prírastok 1831 nakazených.

V Španielsku, kde obmedzenia voľného pohybu ľudí platia už siedmy týždeň, môžu deti mladšie ako 14 rokov od nedele každý deň stráviť hodinu vonku. Od piatka budú môcť všetci ľudia chodiť na prechádzky a športovať vo vonkajších priestoroch, oznámil premiér Pedro Sánchez.

Detaily týchto opatrení budú zverejnené zrejme v utorok, keď sa koná každotýždenné zasadnutie španielskeho vládneho kabinetu. Diskusia ešte stále prebieha v otázke otvárania obchodov či reštaurácií, ktorých prevádzka nie je nevyhnutne dôležitá.

Španielsko je jednou z krajín najviac postihnutých pandémiou koronavírusu. Sánchez minulý víkend oznámil predĺženie platnosti karanténnych opatrení do 9. mája.