Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V spojitosti s úmrtím migrantov v Lamanši zadržali podozrivého

Ilustračné foto. Foto: TASR

Britská Národná kriminálna agentúra uviedla, že neďaleko západoanglického mesta Cheltenham zadržala 32-ročnú osobu pre podozrenie z členstva v organizovanej zločineckej skupine.

Londýn 29. novembra (TASR) - Britská polícia v utorok zadržala osobu podozrivú z účasti na smrti najmenej 27 ľudí, ktorí sa vlani v novembri utopili pri pokuse preplaviť sa na malom člne cez Lamanšský prieliv. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Britská Národná kriminálna agentúra (NCA) uviedla, že neďaleko západoanglického mesta Cheltenham zadržala 32-ročnú osobu pre podozrenie z "členstva v organizovanej zločineckej skupine, ktorá uskutočnila sprisahanie za účelom dopravenia migrantov do Spojeného kráľovstva na malom člne".

Na vypátraní osôb zodpovedných za tragédiu vyšetrovatelia NCA spolupracujú s francúzskymi úradmi. Za údajný podiel na tragédii z vlaňajšieho novembra francúzska prokuratúra dosiaľ obvinila desať ľudí.

Išlo o najhoršiu tragédiu v Lamanšskom prielive od roku 2018. Nafukovací čln s migrantmi sa potopil pri severnom pobreží Francúzska neďaleko mesta Calais. Zahynulo 17 mužov, sedem žien a tri maloleté osoby, ktorí pochádzali prevažne z Iraku, Iránu a Afganistanu. Štyroch ľudí dosiaľ nenašli.